zondag 14 juni 2015

Wat een lekkere dag gisteren!

Manlief voor een weekje weg naar Duitsland. Dus ik heb alle tijd voor mezelf. Heerlijk. Dus besloot ik daar het weekend van te gaan genieten. Ik ben lekker naar Zaltbommel gereden, naar het Wolplein Inspiratiecentrum. Dat stond al een tijdje op mijn lijstje om te doen. Daar aangekomen, was het nu niet zo druk. Er was geen evenement. Maar desalniettemin was het superleuk om daar rond te lopen, alle wolletjes te zien. Alle voorbeelden te bekijken. Erg leuk. Het was wel een flink stuk rijden, maar het was het waard. Ik had ook nog wat katoen nodig voor een projectje dat ik gestart ben.

Door het warme weer, heb ik het project waar ik mee bezig was even opzij gelegd. De kleur van het garen is groen, dat is op de foto's niet helemaal goed zichtbaar. Dat heb je met dit sombere weer, dan moet je licht aan doen om een foto te maken.

 Wel spannend, wat wil het graag afmaken, zodra het zover is, laat ik het weten. Ik zal dan ook wat betere foto's maken.
 
Ik wilde nu liever met katoen haken. Ik had nog wat Stylecraft Cotton Clasique DK liggen, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Natuurlijk had ik te weinig en heb ik bijgehaald bij het Wolplein. Jammer genoeg gaat hij daar uit het assortiment, dus de laatste bolletjes heb ik uiteindelijk besteld bij de Wol garen Shop (leuke wolwinkel in Leek, vlakbij Groningen). Gelukkig heb ik dan genoeg en kan ik ook hiermee door. Het is heel fijn katoen om mee te haken. Ik haak het met naald 4. Het is dus wat dikker dan het standaard katoen. Er zit 100 gram op een bolletje. Dus ik hoop dat het niet helemaal gaat verdwijnen. Ik ben bezig met een sjaal, uit het boek Haken en Kleur-Buiten. In het boek is hij zwart, dat vond ik minder leuk, dus heb ik oranje garen gepakt.
Ben benieuwd hoe dit uiteindelijk gaat worden. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Verder heb ik ook een paar bolletjes Katia Jaipur gehaald, want ik heb besloten aan een CAL mee te doen. Dat is voor het eerst, dus dat vind ik best spannend. Wel ben ik erg blij met het garen. Ik heb er al eerder mee gehaakt, toen met dubbele draad. Inmiddels heb ik een begin gemaakt en ben er tot nu toe blij mee. De CAL is de MCAL van zomaar een dag van Barbara de Bruin-Karnekamp van het blog Zomaar een dag. Zij geeft op iedere donderdag een nieuw stuk van het patroon en hij duurt, volgens mij, ongeveer 4 weken. Dat is te overzien. Het wordt een sjaal/omslagdoek. Daar kan je er geen genoeg van hebben. Dus ik heb er zin in.

Dit is de stand van zaken nu. Ik wil nog een paar toeren doen. Op naar donderdag, dan komt het volgende deel van deze MCAL.
 
Ik ben er dus ook ingetrapt. Ik was netjes met 1 project bezig, maar nu dus toch met meerdere. Dus benieuwd. Hoop niet dat ik er nog meer ga starten, want dan is het volgens mij niet meer te overzien. Want als ik eerlijk ben ligt er nog een WIP, een deken, ook erg leuk om te doen. Maar had er al 2 gemaakt, dus was toe aan wat anders. Ik denk dat ik deze na de zomer weer op ga pakken. Eerst de rest maar eens afmaken. Maar ga me steeds beter voelen, dus dat gaat best lukken. In ieder geval kan ik deze week lekker doorhaken. Daar kijk ik lekker naar uit. Misschien kan ik jullie dan binnenkort al wat laten zien.

Hoop dat jullie ook zo genieten van het weekend!!!

Groetjes Sandra


4 opmerkingen:

 1. Oh jee! Aan meerdere projecten werken is gevaarlijk, ik herken het. Wel erg leuke projecten waar je mee bezig bent! Het wolplein inspiratiecentrum staat ook nog op mijn lijstje om een keer te gaan bezoeken. (en het is niet eens zo ver weg vanuit ons) Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van al deze WIPs...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het inspiratiecentrum is erg leuk, een aanrader. En ook ik ben benieuwd, maar ze gaan wel afkomen. Weet nog niet in welke volgorde.

   Verwijderen
 2. Hihihi, het 'het meerdere projectenvirus'! Als je het onder controle kunt houden dan is het niet zo erg. Leuk zelfs! En ook voor ons; steeds weer iets anders te zien. Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoop zeker dat het lukt! Ga mijn best ervoor doen. Jij ook fijne week en een knuffel voor Guinnes!!

   Verwijderen