donderdag 27 augustus 2015

Zomersjaal en herfstweer!!!!


En ja hoor, ook deze is af. Ook hier ben ik erg blij mee. Het is de zomersjaal uit het boek Puur Haken.  Ik heb deze sjaal al eerder gehaakt. Het is een heerlijk patroon om te haken. Het voordeel van deze sjaal is dat hij niet zo breed/diep is. De punt is niet zo lang. Dat vind ik heel prettig, aangezien ik de punt van plan ben naar voren te dragen. Hieronder een aantal foto's.

Het garen is wel wat stug, maar mogelijk voelt het na het wassen een stuk zachter. Daar hoop ik wel op.

Altijd leuk om foto's te maken van een project dat af is. Daar kan ik best van genieten. En nu ga ik genieten van de sjaal, want volgens mij kan dat best weer met het herfstweer van dit moment.
Gelukkig wordt het weekend weer wat beter

En nu bedenken wat ik als volgende ga oppakken, de lijst is lang genoeg, zoals jullie zagen in mijn vorige blogpost. Ik denk even geen sjaal...alhoewel ik daar wel altijd blij van wordt. Misschien ga ik mijn deken wel weer oppakken..... Of ik ga iets doen met die klos touw....samen met Catania....ook wel erg leuk. Ik denk er nog even over na en hou jullie op de hoogte.
Nu eerst aan de slag op zolder, die moet nodig opgeruimd worden en het is daar prima weer voor. Klaar is maar weer klaar.

Oh ja, een vraagje, welk fotoprogramma gebruiken  jullie? Wij zijn hier aan het experimenteren met verschillende, maar we zijn nog niet tevreden. Dus alle tips zijn welkom.
Groeten en alvast een fijn weekend, Sandra

8 opmerkingen:

 1. Kijk! Die kan meteen om! :-))
  Hij is mooi geworden! Ik draag mijn 'driehoek sjaals' ook het liefst met de punt naar voren. Ik weet bijna zeker dat je sjaal na een wasbeurt soepeler en zachter zal worden.
  Heb je een Mac of een Windows pc?
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kan inderdaad direct om. Heerlijk. Punt naar voren doe ik wel het meeste, af en toe is het ook lekker om hem losjes om te slaan.
   Ik heb een Windows pc

   Verwijderen
  2. Bedoel je trouwens een fotoprogramma om je foto's te bewerken of een programma voor collages? Ik heb zelf een Mac en iPhoto is voor mijn voldoende. Voor collages heb ik Turbocollage. Ik zag dat die er ook is voor Windows. Erg gebruikersvriendelijk. Picasa heb ik ook geprobeerd, maar dat vond ik ondoorzichtig.

   Verwijderen
  3. Goede vraag, ik wil foto's een beetje kunnen bewerken, niet heel ingewikkeld. Maar collages zijn ook leuk voor op mijn blog.

   Verwijderen
 2. Erg mooi!! Ik vind de kleuren zo lekker fris.
  Ik gebruik zelf geen fotoprogramma maar ik geloof dat Pat altijd lightroom gebruikt. Ligt er natuurlijk ook aan wat je ermee wilt gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!!! Ik zal eens gaan kijken, heb nog niet gehoord van lightroom. Ben benieuwd.

   Verwijderen
 3. Hoi Sandra, leuke sjaal!! Die zal inderdaad wel zachter worden in de was...
  Ik probeer bij mijn foto's ze gewoon goed te krijgen van in het begin ( dat lukt zelden ) maar ik let heel veel op ochtend- of namiddaglicht. De foto's van mijn potjes zijn wat minder door het regenweer en dus slecht, grijs belicht. Daarna opent mijn computer vanzelf een programma en kun je 'bewerken, ordenen of verdelen' doen en kan ik nog wat spelen met kleur en licht of bijsnijden. Meer doe ik niet, want dan ben ik eeuwen bezig denk ik :-)
  De mooiste foto's worden genomen met een goed toestel, maar daar heb ik momenteel de centjes niet voor!
  Groetjes, Sigrid x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Sigrid. Dat is nu het geval. Nieuw laptopje en oude programma draait niet meer goed. Dus op zoek naar alternatief. Ik wil ook niet uitgebreid bewerken, maar soms moet er toch even iets gebeuren. Vandaar de zoektocht. Alle tips zijn dus welkom.

   Verwijderen