dinsdag 5 mei 2015

Jippie, hij is af.......en nog zo'n bol!

Eindelijk, wat ben ik blij.......hij is af!!!!

De omslagdoek uit mijn vorige bericht is af. En ik vind hem erg leuk geworden. Hij draagt ook heerlijk. Hij is gemaakt van een Laceball100, zie vorige bericht en die weegt maar 100 gram. Hij is niet al te groot, maar het is precies goed.  Het enige nadeel was het garen om te haken. Ik vond het niet fijn.  

Maar ik heb nog een bol ( waarom koop ik 2 bollen als ik het lastig vind om een kleur te kiezen). Hier heb ik over na lopen denken, maar ik heb geen idee. Maar wat nu met die tweede bol........als ik nou.....een klein sjaaltje maak, filethaken en dan met dubbele draad.....misschien haakt dat beter. Wat zal er dan met het kleurverloop gebeuren, geen idee. Het alternatief is dat de bol waarschijnlijk tot in lengte van dagen in de kast blijft liggen. Beter is dat ik er gelijk mee aan de slag ga. Dus het wordt een dubbele draad, maar hoe pak je dat aan bij 1 bol van ongeveer 800 meter.....leuke uitdaging....
 
Originele bol
 
 Eerst de bol in plukjes op tafel leggen, hopelijk werkt dit plan. Gelukkig heb ik een wolwinder......
 


Het ging eigenlijk best goed. Het kost wat tijd, maar dan heb je een prima bol om mee te werken.
 
 
Nieuwe bol
 Inmiddels ben ik gestart met de sjaal en het haakt een stuk beter. Haaknaald 5, dus dat gaat als een speer. Het is het patroon van het filet gehaakt sjaaltje uit het boek Haken en Kleur, een huis vol geluk. Deze heb ik eerder gehaakt en het is een fijn patroon. Ben wel heel erg benieuwd hoe lang het sjaaltje gaat worden, dat is nog even een uitdaging, maar ook daar gaan we uitkomen.

 Groetjes Sandra

4 opmerkingen:

  1. Wow, ik vind 'm echt super leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk! Staat leuk op de pop, maar nog leuker op de maakster! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helaas moet ik melden dat de nieuwe bol geen succes is, ik heb het allemaal even opzij gelegd en ben bang dat het daar ook voorlopig bij blijft. Voor het kleurverloop is de dubbele draad geen goed idee....helaas!!

    BeantwoordenVerwijderen