donderdag 20 augustus 2015

Even geleden...

Het is alweer even geleden dat ik heb geblogd. En ik heb nog niet eens vakantie gehad. We hebben het erg druk gehad en er is gewoon niets van gekomen. Maar ik heb niet stilgezeten. Ben inmiddels een aantal sjaals verder.
 
Helaas is de MCAL Allium nog miet af. Ik twijfel teveel over de rand en of ik hem nog iets groter moet maken, maar ik ga hem zeker binnenkort oppakken, want hij moet gewoon af. Daar is hij te leuk voor. Ik hou de Facebookpagina nog even in de gaten, kijken wat de rest allemaal doet. Zodra die af is zal ik het laten weten.

Verder heb ik de XL Filet sjaal uit het boek Haken en kleur Buiten gemaakt, hij is knal oranje. Toch wel leuk voor de zomermaanden. Ik heb hem gehaakt met Stylecraft Cotton, een heel fijn garen. Het wordt helaas niet overal verkocht en het aantal kleuren is beperkt. Ik heb mijn garen gekocht bij Wolplein en de Wol-garen-shop. In ieder geval ben ik ben best tevreden, nu maar hopen dat ik hem ook ga dragen, want hij knalt wel....
 
Dan heb ik nog een Southbay gehaakt, van Superba Bamboo superwash van Rico Design, gekocht bij het Wolplein Inspiratiecentrum. Een heerlijk garen, het haakt superfijn. De sjaal was ook zo af. Mede ook door een hele gezellige haakmiddagje bij Jacq van het blog Thuis is waar we haken. We hebben heerlijk in de tuin gezeten en dat is toch wel heerlijk ontspannend haken.

 
Vervolgens ben ik gestart met de Zomersjaal uit boek Puur Haken. Een heerlijke sjaal om te maken. Ik ben aan het haken met sokkengaren, gekocht bij Pera en Pasha, Jacquard van Feria, ik haak met naald 4. Voor mij een onbekend garen, maar ik vond het er leuk uitzien en tja, dan ga ik voor de bijl. Nog een aantal toeren en dan kan de rand eromheen en is ook deze klaar. Dan heb ik nog genoeg bolletjes over om nog iets te maken, heb een heel pakket gekocht. Dus als iemand nog ideeën heeft.
 
Ook heb ik nog een klein filetsjaaltje gehaakt uit het eerste boek van Haken en Kleur. Het haakt ook zo lekker weg. En ook dit garen kwam ik ineens tegen........tja een wolwinkel voorbij lopen gaat nu eenmaal niet. Zeker niet al er een leuk garen ligt. Het garen is Kimera en komt uit Italie, het is een katoen garen en dus ideaal voor het sjaaltje. Ook hier ben ik blij om. Met wat koelere dagen gebruik ik hem al snel. 

 
Het lijkt erop dat ik alleen maar sjaals aan het haken ben, maar dat is niet zo hoor:
- Er ligt nog een deken op me te wachten, daar ben ik een hele tijd geleden mee begonnen. 
- Ik wil nog een deken haken voor op ons bed (maatje groot zeg maar), garen is grotendeels al in huis.
- Dan heb ik nog die leuke klos touw, zie mijn vorige bericht.
- En wil ik nog leuke place-mats haken, leuk klusje voor tussendoor.
- En natuurlijk wil ook een keer een Amigurumi haken, maar welke. Er zijn zoveel leuke..
-En dan ligt er ook nog wol, waar ik nog iets bij moet verzinnen... 
-O, ik vergeet er nog eentje, ik ben ook nog met een leuk vestje bezig, hopen dat het lukt... 

En dan hebben we het alleen nog maar over haken. Ik heb ook nog een hoop ideeën voor de kerst, iets met stofjes, leuke dingetjes voor in huis, lekker met foto's aan de slag(dat worden er nog meer, ik ga nog met vakantie). Ik denk niet dat ik het dit jaar allemaal voor elkaar ga krijgen, maar het is heerlijk om met al deze ideeën in mijn hoofd rond te lopen. Ik hoef me niet te vervelen.
 
Er komen weer een paar heerlijke dagen aan, althans ik hoop dat de weersvoorspellingen uitkomen en we een heerlijk weekend tegemoet gaan. Dat wordt lekker genieten en wie weet wat we dan allemaal voor leuks gaan doen en maken.

Groetjes en alvast een fijn weekend!!
Sandra

PS. Heb net ook nog een kleurboek gekocht. Kon hem niet laten liggen....heb vroeger ook stempelafdrukken ingekleurd, dus weet dat het heel ontspannend kan werken....
PS2. Weet iemand waar je tijd kunt kopen of bestellen, anders heb ik nooit tijd genoeg voor alles ;)

10 opmerkingen:

  1. Mooie sjaals! Die oranje knalt mss wel, maar dat mag gerust in de zomer en de kleur past ook bij de herfst!
    Heel fijn om al je ideeën en werkjes waar je mee bezig bent te lezen, ik heb ook een lijstje, maar momenteel slechts aan 3 handwerkjes tegelijk bezig.
    En als iemand weet waar je tijd kan bestellen, wil ik ook wel wat extra uurtjes in een dag!
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, als ik weet waar je tijd kan bestellen, laat ik het je weten.

      Verwijderen
  2. Via via kwam ik op je blog. Ga ik straks eens lekker lezen want je eerste ( of heet dat laatste?)berichtje zag er leuk uit. Ben vooral benieuwd naar wat je over Almere schrijft, daar woon ik namelijk ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig al die sjaals 👍. Ik krijg meteen zin om er ook maar weer eens eentje te haken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje, wat een bezigheid! Ik vind je knaloranje sjaal toch wel erg gaaf! En de southbay sjaal is ook super geworden. Mooie kleur voor de herfst.
    En met de projecten die nog komen gaan hoef jij je voorlopig niet te vervelen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel!!! En inderdaad vervelen zal ik me niet de komende tijd. Maar jij bent ook lekker bezig, zag ik...;-)

      Verwijderen
  5. The first shawl looks stunning! All of them look pretty but the first really caught my eye! :)

    Take care
    Anne
    Crochet Between Worlds

    BeantwoordenVerwijderen