zondag 6 september 2015

Rommelbak voorbij lopen?!?!?!?

Wat een heerlijk weekend is toch!! Inmiddels zie ik af en toe een zonnetje. Daar worden we toch blij van na alle regen van de afgelopen dagen. We zijn lekker een paar dagen bij mijn ouders geweest in het hoge noorden (net onder Groningen). Het tasje uit mijn vorige blog is goede handen, mijn moeder was er erg blij mee. We zijn er altijd even helemaal uit als we daar zijn, heerlijk. We hebben ons ook weer prima vermaakt.
 
En bezoekje aan het dorp kan op zaterdag bij mij niet ontbreken, of moet ik zeggen een bezoekje aan de wolwinkel (wol-garen-shop) kan bij mij niet ontbreken. Het is een toffe winkel, heel klein, veel hoekjes, heerlijk om rond te struinen. En wat ook belangrijk is, een gezellige eigenaresse. Er hangen allerlei voorbeelden en er zijn zoveel bolletjes, dat je blijft twijfelen wat mee te nemen. Ik ga een omslagdoek maken voor mijn buurvrouw, ze staat altijd voor ons klaar, dus wil ik wat terug doen. Ik was dus op zoek naar leuk garen. Dat heb ik gelukkig gevonden. Ik zal het laten zien als ik ermee bezig ben.
 
Verder vond ik ook een rommelbak, met allemaal leuke bolletjes, met korting.....o jee.....die kan ik niet zomaar voorbij lopen.......en ik heb toch eigenlijk genoeg garen.....hmmmm......voorbij lopen lukt echt niet. Er lagen toch wel leuke bolletjes tussen, dus ja, ik ben voor de bijl gegaan. Heb hiervan wat leuke bolletjes voor mezelf gekocht.
 

 Hier ben ik ook direct mee aan de slag gegaan. Tja, dat moet toch kunnen tijdens de rustige momenten. Het wordt de filetsjaal uit het boek van Haken en Kleur. Inderdaad een favoriet sjaaltje van me. Ik heb er inmiddels een aantal van, ze dragen dan ook heel lekker. Ze zijn niet zo groot, dus je kan ze altijd wel losjes om doen. Ook het garen doet het best leuk, wist niet precies wat te verwachten, maar ben er nu al blij mee. Het is Marathon Kids van Katia, dat bestaat uit 75% acryl en 25% uit wol. Het haakt prima, ik ben gaan haken met haaknaald 6, omdat ik vind dat een sjaal lekker los moet zijn. Ik denk dat het een heerlijke sjaal gaat worden. Volgens mij moet het voor iedereen wel duidelijk zijn dat ik een enorme koukleum ben, een die dus nooit genoeg sjaals/omslagdoeken kan hebben.
 

 
De andere bolletjes moet ik nog bedenken wat te doen. Het is ook meer uitproberen van het soort garen. Het is Marko van Markoma, nog nooit van gehoord. Het is een 100% acryl microfiber. Heb hier nog niet eerder mee gewerkt, het voelt heel erg licht. Ben dus gewoon nieuwsgierig, en ga rustig bedenken wat ik hiervan ga maken.
 
 

Zo zijn er dus toch weer wat WIP's bijgekomen. Ik ga dus gauw verder genieten van dit heerlijke weekend, en nog even lekker haken!!

Groetjes Sandra

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank je wel! Dat gaat wel lukken. En ik ben ook wel blij dat er hier geen leuke wolwinkel in de buurt zit. Zou niet veilig zijn...;-)

      Verwijderen