maandag 6 april 2015

Vrolijke vlaggenlijn!!

Ik word toch altijd wel vrolijk van deze kleurtjes.


Ik heb twee vlaggenlijnen gemaakt van 9 vlaggetjes. De totale lengte is ongeveer 3 meter per slinger, wat ook precies de bedoeling is. Ze zijn voor in de tuin. Binnenkort zetten we de partytent weer neer en daar wil ik ze inhangen, volgens mij wordt dat supergezellig (zal foto maken als ze hangen).

Ik heb ze gehaakt van Catania katoen in verschillende kleuren:
0205 appelgroen
0208 eigeel
0146 turquoise
0281 tangerine
0254 taupe
0282 jewel
0114 cyclaam
0106 wit
0252 kamelie

 

Ik had deze bolletjes nog liggen en vond dat er wat mee moest gebeuren. Ben erg blij met de vlaggen.
Ik heb hiervoor het patroon gebruikt uit het boek van Haken en Kleur, FEEST! De kleuren per vlaggetje heb ik random gekozen, een beetje op gevoel. Wel heb ik de afwerking iets aangepast. De pompons vond ik niet geschikt voor de tuin. Hiervoor heb ik dus gekozen voor knoopjes en kralen in vrolijke kleuren, deze heb ik gekocht in een hobbywinkeltje bij mijn ouders in het dorp. Dus ik moest er wel gelijk genoeg meenemen, aangezien mijn ouders 140 kilometer bij ons vandaan wonen..Het was best een klus, aangezien naald + garen eigenlijk net iets te dik was om door de knoopjes heen te gaan. Maar het is gelukt, met het tangetje.

 

Vervolgens moeten alle draadjes op de zelfde lengte (ongeveer) worden geknipt, en dan zijn ze klaar. Ben er heel blij mee, en hoop dat we snel de tent op gaan zetten, dan hebben we gelijk weer kleur in de tuin. Dat wordt een leuk hoekje om straks lekker te zitten.Er is nog garen over........misschien leuk om er vrolijke placemats of onderzetters van te haken voor op tafel....of een leuke plaid......daar ga ik nog even over nadenken.

Iedereen nog een fijne tweede paasdag. Ik geloof dat wij naar een auto gaan kijken. Arnold mag weer een nieuwe uitzoeken van de baas. Op zich weet hij wel wat hij wil, maar de kleur willen we toch wel even live zien.

Groetjes en fijne dag,
Sandra


4 opmerkingen:

  1. Heel kleurrijk, je vlaggenlijn.
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit zijn héle leuke vlaggetjes! Kleurrijk en de knoopjes/kraaltjes maken het helemaal af. Daar zul je veel plezier van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen