dinsdag 9 februari 2016

Het heeft even geduurd, maar hier ben ik weer.

Het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst heb geblogd. Er is ook een hoop gebeurd. Helaas een aantal niet leuke dingen, maar gelukkig ziet het er nu allemaal weer wat beter uit. Wel ben ik mijn baan kwijt en dus weer druk aan het solliciteren. Hopelijk komt ook dit weer goed.
 De afgelopen periode hebben we even rust genomen, dat was nodig. Wel ben ik actief gebleven op Instagram, daar kunnen jullie me vinden als: sandra_blogt

In tussentijd ben ik lekker bezig geweest. want haken werkt voor mij echt ontspannend. En dus zijn de eerste projecten van het nieuwe jaar ook al weer af.

 Als eerste heb ik de wintersjaal af uit het boek Puur Haken van Maaike van Koert. Een heerlijk boek. Ik heb de sjaal gehaakt van Stylecraft Special DK, in de kleur khaki. Ik heb 3 bollen gebruikt en heb nog ongeveer een halve bol over. En ik heb haaknaald 5 gebruikt, ik wilde namelijk wel dat het een soepele sjaal zou worden. En dat is gelukt. Af en toe heb ik hem ook al om, op de fiets is het soms best lekker.
Bij deze sjaal heb ik de brioche beanie gemaakt van Miss Neriss. Wat een leuke beanie is dit geworden. Hiervoor heb ik ook Stylecraft Special DK gebruikt, khaki en ik heb hier dark brown aan toegevoegd. Ik moet zeggen dat ik het een supercombinatie vind. De kleuren en de sjaal met de beanie. Ook deze zal ik als het kouder wordt met plezier dragen.
 
 Ook heb ik een sjaal gehaakt voor mijn man. Ik had op de KreaDoe een aantal bollen Stonewashed XL meegenomen in de volgende kleuren zwart, garnet, grijs en blauw. Ik ben aan het proberen geweest wat ik en ook mijn man leuk zou vinden. Ik heb de linen stitch gebruikt, deze heb ik op internet gevonden. Erg leuk om te haken. Ik heb het volgende kleurschema aangehouden
- 4 toeren zwart
- 2 toeren garnet
- 4 toeren grijs
- 2 toeren blauw
en dit heb ik herhaald tot de sjaal lang (kort) genoeg was voor mijn man. Hij wilde namelijk niet zo'n lange sjaal, hij wil hem lekker gebruiken in de auto en gewoon alleen maar om hebben, en niet 3 keer om zijn nek. Dus mocht hij tussendoor aangeven wanneer het goed was. Dat bleek rond de 140 cm.
Dat was snel geregeld. Vervolgens even alle draadjes afwerken en voilà de sjaal was klaar.
De sjaal wordt inmiddels al goed gebruikt en ik had mazzel dat ik nog even snel foto kon maken.
 
Ook heb ik een leuke tas gemaakt van viltgaren. Dit had ik nog liggen en heb ik stukken geknipt van ongeveer 1,5/2 meter. Gewoon op gevoel, zonder centimeter. Vervolgens alle draden in willekeurige volgorde aan elkaar geknoopt met de magic knot.  En toen ben ik gaan haken, ook op gevoel, rekening houdend met het feit dat het in de was nog zal krimpen. Ik heb rondgehaakt in toeren, achteraf had ik beter gewoon rond kunnen haken. ik zie zelf nu waar de nieuwe toeren zijn begonnen. Maar goed na het wassen is het een leuke tas geworden. Niet heel groot, maar leuk genoeg om weer ergens neer te hangen met leuke spulletjes erin. Of om haakwerk mee te nemen in de auto.

voor het wassen
na het wassen

Ik was inmiddels ook weer gestart met een deken die ik al een hele tijd heb liggen, in het blokjes patroon. In vrolijke kleuren, dus ook daar word ik weer blij van. Het idee van deze deken komt uit  het boek Haken en Kleur. Het garen is Stylecraft Special DK.


Daarnaast ben ik ook gestart met de temperatuurdeken. Hier zie je inmiddels genoeg foto's van voorbij komen op instagram. Echter wilde ik niet zomaar beginnen. Ik ben wel al na gaan denken over de kleuren. En toen ik laatst bij mijn ouders was en daar naar de wolwinkel ging werd ik op een idee gebracht. Zij vertelde dat er mensen zijn die deze deken als geboortedeken maken, dus de temperaturen van het geboortejaar. Een dag later lag ik hier weer over na te denken en bedacht dat ik de deken ga maken van het jaar waarin we zijn getrouwd. Dat is inmiddels even geleden, 1994. Maar de gegevens heb ik gevonden en ik ben inmiddels gestart. Het voordeel is dat ik gewoon door kan haken en niet hoef te wachten op wat het weer gaat doen. Ook wil ik dan op onze trouwdatum iets anders doen, zodat het voor ons opvalt. Hmm, gelukkig kan ik daar nog even over nadenken. Ik hou jullie op de hoogte.

kleuren temperatuurdeken
 Tussendoor ben ik ook bezig met een Southbay sjaal, die ik ga weggeven, hier heb ik tijd voor. Degene voor wie hij is weet het nog niet, dus ik kan lekker afwisselen. Deze laat ik zien als hij af is.

Lieve groetjes,
Sandra

9 opmerkingen:

 1. Pffjjiewww.... Veel gebeurd... Veel gemaakt... Veel in aantocht!
  Ik ben blij dat het haken je goed doet (herkenbaar). Lekker doorgaan, dan kunnen wij ook nog eens meegenieten :-))
  Zo moeten lachen om de naam 'brioche beanie' :-))) Maar hij is léuk joh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel!!! Ik vind die naam inderdaad ook grappig!!! Fijn dat het haken ons zo ontspant.

   Verwijderen
  2. Hoi Sandra, ben een beetje onhandig.....heb net je reactie op blogpost Oostvaardersplassen per ongeluk verwijderd. Maar bedankt voor je reactie. Het was ook erg leuk om ertussen te staan.

   Verwijderen
  3. Hihihi, goed dat je het zegt, ik dacht net dat ik gek aan het worden was :-)))

   Verwijderen
 2. Héél mooie projecten! De deken is mijn favoriet!
  En de techniek van die tas wil ik ooit ook eens proberen!
  Véél succes bij het solliciteren, ik ben zeker dat je iets vindt, ik duim voor je!
  Maar geniet intussen maar lekker van de extra haaktijd :-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik loop een beetje achter met de blogs... ;-)
  De blokjes deken is toch wel mijn favoriet, wat een heerlijk kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ja, fijne kleuren he! Wordt er ook iedere keer weer blij van. Maar wel leuk om nu te kunnen afwisselen.

   Verwijderen